< Tillbaka

Yogafilosofi Online

Har du också hört att yoga är mer än bara rörelser?  

 

Definitionen av yoga enligt Patanjalis yoga sutras är:

Yoga Chitta Vritti Nirodaha” eller fritt översatt; att stilla sinnet

 

När jag först började med yoga var det för mig ett gäng rörelser som jag försökte förstå. Det tog mig några år att mjuka upp kroppen, och efter ett tag så insåg jag att det fanns mer inom yogan än ”bara” rörelser.

 

Jag tror att rörelserna vi möter på yogamattan bara är som en port in i sinnet. Att vi lär oss att mjuka upp den fysiska kroppen för att lättare hitta in i ett mjukt sinne. När den poletten föll ner hos mig, det var nog då jag fastnade för yoga på riktigt.

 

Sedan dess har jag inte kunnat sluta fördjupat mig inom yoga. Självklart gör jag mina ”asanas” eller mina rörelser, men det som ligger mig varmast om hjärtat är filosofin.

 

Jag har studerat med svenska lärare, internationella lärare samt vid Kaivalyadhama Yoga Institute i Indien. Jag har haft egna fördjupningskurser samt assisterat vid yogalärarutbildningar.

 

Svadhyaya –  kan översättas till ”self study and the study of the self”

Svadhyaya är ett begrepp inom yogafilsosofin, och en del av våra sk Niyamas. Detta begrepp har legat till grund för de kurser som jag har skapat.

 

När du går kursen så gör du det i egen takt. Det är en kurs som innebär en del läsning, en del fundering, och några frågeställningar. Vi utgår från en eller ibland flera böcker. Du får även några kortare dokument för att få lite mer bredd. Tanken är ge dig en riktning, att hjälpa dig att förstå några traditionella yogiska begrepp och texter, och framförallt att visa dig hur du kan använda dig av det yogiska tänket/filosofin i dina vardagliga utmaningar i livet.

 

Du går kurserna genom att anmäla dig via länken nedan och sedan mailar jag dig ditt lösenord för att få tillgång till kursen här på hemsidan. Skulle du ha några frågor eller funderingar så är du välkommen att maila på sonja@yogaby.se

 

 

 

Du hittar aktuella kurser här nedan:

 

Yogafilosofi – Steg 1

Utifrån Patanjalis Yoga Sutras kommer vi bla att diskutera frågor som:

Vad är yoga sutras? Vad är yoga?

Vi kommer även att få en liten introduktion till några sutror samt fundera på hur kan vi använda oss av yogafilosofi i våra liv?

 

Nästa tillfälle startar/öppnar 19 juni. Du går kursen i egen takt, men får under kursen även möjlighet till personlig återkoppling via mail/messenger/whatsup i en månad. Finns intresse så kan vi även starta en gemensam grupp för diskussion.

 

Priset för kursen är 490:-

 

Du bokar din plats här: Boka tid eller genom att maila mig på sonja@yogaby.se

 

Länk till kursen hittar du här: Yogafilosofi – Steg 1 – Intro till Patanjalis Yoga Sutras