Djupvågsbehandling med Fascia Vibes

Den här behandlingen är en djupmassage för hela kroppen, bokstavligt hela kroppen!

Vad är då fascia?

Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler. Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian. Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre. Fascia påverkas bland annat av ålder, genetisk uppsättning, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar och psykologisk stress.

Hur fungerar Fascia Vibes maskinen?

Genom 400 till 1200 harmoniska pulseringar/minut, sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas på kort tid, både brett och djupt.

Behandlingen ökar i sin tur avslappning, cirkulation och vätskeflöde vilket hjälper kroppen att läka sig själv.

Hemligheten är variationen i hastighet, vilket ”tvingar” nervsystemet att slappna av.

Ökad vätskeflöde stimulerar bildning av hyaluronsyra, vilket i sin tur ökar volymen mellan glidytorna och glidfunktionen förbättras.

Smärtreceptorer sitter i fascian. Trycket på receptorerna upphör då vätskebalansen återfås.

Genom att arbeta med fascia kan terapeuter med maskiner underlätta bl.a. ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, frozen shoulder och muskelspänningar.

När ska du vara försiktig med en djupvågsbehandling och rådfråga din läkare först?

Vid feber och pågående infektion

Vid hjärtproblem och medicinerad högt blodtryck

Om du har haft hjärnblödning, vänta tills du har återhämtat dig

Vid långvarig och stark medicinering, då behandlingen startar en ”reningsprocess”

Katri utbildar sig till Fascia Specialist nu under våren 2022 och kommer att erbjuda behandlingar till elevpriser till och med 1.Maj. på Yoga By

50 min. behandling /650 kr

Hur bokar jag en behandling?

Kontakta Katri direkt på mobilen 073 9033030 (SMS funkar bäst) eller via Messenger.

Tider på Yoga By?

Lördagar efter Yin klassen, kl.11.15 (enligt överenskommelse även senare tider på lördagar) OBS! vissa lördagar faller bort, då det är helgkurser.

Behandlingar öven vissa lov och fredagar. Hör av dig till mig!

Jag behandlar även hemma hos mig på Brinkvägen 25, Ekerö

Måndagar dag och kvällstider

Tisdagar dagtid

Torsdagar dagtid

Fredagar dagtid

Hur går en behandling till?

Jag börjar med en ”kropps scanning” och ser på din balans och hållning. Vi går igenom tillsammans vad du vill ha hjälp med. Du får fylla i en blankett om hur du mår. Första behandlingen kan ses som en ”upptäcktsbehandling” där vi hinner gå över kroppen som en helhet. Vid behov/problem kan vi boka upp uppföljande behandling och fortsätta med det du behöver hjälp med.

Behandlingen utgörs med kläderna på. Kom gärna med mjuka och inte alltför tjocka kläder på dig. Träningskläder passar utmärkt!

Behandlingen kommer att sätta i gång flödet och du kommer troligtvis känna dig lite frusen efteråt. Efter behandlingen är det viktigt att fylla på med vätska och pusta ut en stund. Ansträng dig inte hårt upp till 48 timmar efter behandlingen, då din Fascia och bindväv kommer att vara påverkad = mjukare och lösare, vilket kan öka skaderisken tex. vid tunga lyft eller vid alltför hård träning där du når din maxgräns. Ibland kan du känna lite träningsvärk dagen efter behandlingen. Perfekt motion de närmaste dagarna är promenad eller yoga (eller en annan lättare träning), känn efter! Att sitta stilla är inte heller optimalt 😉

Jag jobbar delvis med manuella tekniker som baserar sig i osteopatin och mestadels använder jag maskinen Fascia Vibes. Målet är att släppa på spänningar och öka flöde, så att kroppen kan börja läka sig inifrån och återskapa balans!

Vill du signa upp dig på min veckomejl om Fascia? Skicka mig ett mejl med rubriken FASCIA till katripethman@hotmail.com

Ta hand om dig!

Väl mött, Katri

 

Vill du läsa mer om fascia? Kolla på sidan www.fasciaguiden.com