< Tillbaka

Klangmeditation med Maria Andersson

Att möta nutidens utmaningar och vara på topp kan göra att det är
svårt att komma ner i varv. Klangmeditation kan hjälpa dig komma in i en djupt avslappnande meditation där stress, oro och spänningar kan
omvandlas till ny energi och vitalitet.

Om Maria:

1980, 14 år gammal. En tid då Jane Fonda`s work-out och bodybuilding var inne. Pastellfärgade kläder och smink, stora permanentade hår, blekta jeans med hög midja och axelvaddar. I en body buildingtidning hittade jag en plansch med en kvinnlig body builder som praktiserade yoga som ett komplement. Planschen hade dom flesta grundläggande asanas för att komma igång med träning. Varje dag praktiserade jag solhälsningar och övriga asanas. Rörelserna kändes igen i kroppen, som om jag hade gjort dom i många år. Jag hittade hem i mig själv genom yogan. Jag fortsatte praktisera själv under många år tills det blev vanligare med yoga i Stockholm. På 90-talet började jag praktisera kundaliniyoga och ägnade ett tiotal år åt det. Med tiden blev jag nyfiken på dom olika yogaformer som dök upp. Jag gick en intruktörsutbildning för It`s yoga, en dynamisk yogaform med bas i Ashtanga yoga. Sedan följde en grundutbildning i Yinyoga, Mediyoga och Mindfulness. Genom klangmeditation hittade jag ett verktyg att hjälpa människor till en snabb djup avslappning utan prestation. Jag är nu utbildad klangmassör och håller klangmeditationer (du kan läsa mer på www.yogaglow.se)

Jag använder mig av kristallklangskålar samt Tibetanska klangskålar som har en lång vacker klang med harmoniserande övertoner.

Vi inleder passet med några avslappnande enkla yogaövningar följt av guidad medveten närvaro i kroppen, därefter vilar du till tonerna från klangskålarna. Övningarna görs sittande och liggande på yogamatta. Klä dig bekvämt och ha gärna med dig sockor och varm tröja om du blir frusen. Ta med egen yogamatta eller låna från shalan.

Passet är 90 minuter och kostar 200:- Boka plats genom Yoga By eller
sms till 0707-368848.

Om du har pacemaker eller är i graviditetens första 3 månader bör du
av säkerhetsskäl avstå.

Tider:
2019-10-20   16:00 - 17:30
Plats:
Yoga By, Troxhammar Butiksby