< Tillbaka

Kortare yogasekvenser

Ibland kanske man inte har tid eller ork för en längre yogaklass. Då är en kortare stund på mattan bättre än ingen alls.

Här hittar du lite kortare sekvenser som du kan göra när tiden tryter eller till en del i din dagliga morgonrutin.

Kort morgonrutin

Känner du dig också lite stel på morgonen?

Denna sekvens ger dig möjlighet till att väcka upp kroppen med några enklare övningar.

Övningar för stela höfter

Ibland kan man uppleva en stelhet över höfterna.

I detta klipp får du tips på några övningar man kan göra för att öppna upp. Men var beredd på att det kan ta lite tid att öppna upp över det området, så ha lite tålamod.


Bålstabilitet

Magstöd, core, bandha, kärt barn har många namn. Men ibland kan det vara väldigt svårt att ”aktivera magen”. Hur gör man?
Jag har varit gravid två gånger och tappat magstödet bägge gångerna och vet hur svårt det kan vara att hitta det igen. Ett sätt jag brukar beskriva det på är på följande; Tänk att du ska sätta på dig ett par tighta jeans. Tänkt sen att du ska dra upp dragkedjan, och då behöver suga in nedre delen av magen lite lätt. Försök sen att hålla kvar det stödet, utan att hålla andan.
I klippet får du tips på några övningar för att stärka magen.

Yoga för bäcken och ländrygg

Smärta i nedre delen av ryggen är ett ganska vanligt fenomen. Det blir inte bättre av mycket stillasittande eller felbelastningar.

Jag har själv haft en del problem över ländryggen, framförallt i samband med graviditet. En av nycklarna är att stärka core. Men när det bara stramar och drar kan det vara skönt att hitta rörelser som hjälper att släppa spänningarna.

I klippet delar jag med mig av en övning som hjälpt mig under de perioder när ryggen gjort ont.