Aktuellt

Här hittar du information om kommande yogakurser, workshops och andra aktuella händelser hos oss på Yoga By! De flesta kurserna genomförs i vår mysiga yogastudio i Troxhammars butiksby på Ekerö.

Information gällande rådande läge

Yoga By är inte bara en plats där vi utövar yoga utifrån det fysiska perspektivet. Det är också en plats för möten, känslor och samtal. För en del av er också en plats där ni får landa och tanka energi. Vi uppdaterar all info utifrån rådande läge. Du hittar gällande regler och rutiner under fliken ”Aktuellt”

Tillsammans tar vi oss igenom detta. Och stort tack till alla er som stöttar min lilla verksamhet och hjälper Yoga By att fortsätta finnas i tuffare tider <3

Med värme

// Sonja

Yogafilosofi Online

Har du också hört att yoga är mer än bara rörelser?  

 

Definitionen av yoga enligt Patanjalis yoga sutras är:

Yoga Chitta Vritti Nirodaha” eller fritt översatt; att stilla sinnet

 

När jag först började med yoga var det för mig ett gäng rörelser som jag försökte förstå. Det tog mig några år att mjuka upp kroppen, och efter ett tag så insåg jag att det fanns mer inom yogan än ”bara” rörelser.

 

Jag tror att rörelserna vi möter på yogamattan bara är som en port in i sinnet. Att vi lär oss att mjuka upp den fysiska kroppen för att lättare hitta in i ett mjukt sinne. När den poletten föll ner hos mig, det var nog då jag fastnade för yoga på riktigt.

 

Sedan dess har jag inte kunnat sluta fördjupat mig inom yoga. Självklart gör jag mina ”asanas” eller mina rörelser, men det som ligger mig varmast om hjärtat är filosofin.

 

Jag har studerat med svenska lärare, internationella lärare samt vid Kaivalyadhama Yoga Institute i Indien. Jag har haft egna fördjupningskurser samt assisterat vid yogalärarutbildningar.

 

Svadhyaya –  kan översättas till ”self study and the study of the self”

Svadhyaya är ett begrepp inom yogafilsosofin, och en del av våra sk Niyamas. Detta begrepp har legat till grund för de kurser som jag har skapat.

 

När du går kursen så gör du det i egen takt. Det är en kurs som innebär en del läsning, en del fundering, och några frågeställningar. Vi utgår från en eller ibland flera böcker. Du får även några kortare dokument för att få lite mer bredd. Tanken är ge dig en riktning, att hjälpa dig att förstå några traditionella yogiska begrepp och texter, och framförallt att visa dig hur du kan använda dig av det yogiska tänket/filosofin i dina vardagliga utmaningar i livet.

 

Du går kurserna genom att anmäla dig via länken nedan och sedan mailar jag dig ditt lösenord för att få tillgång till kursen här på hemsidan. Skulle du ha några frågor eller funderingar så är du välkommen att maila på sonja@yogaby.se

 

 

 

Du hittar aktuella kurser här nedan:

 

Yogafilosofi – Steg 1

Utifrån Patanjalis Yoga Sutras kommer vi bla att diskutera frågor som:

Vad är yoga sutras? Vad är yoga?

Vi kommer även att få en liten introduktion till några sutror samt fundera på hur kan vi använda oss av yogafilosofi i våra liv?

 

Nästa tillfälle startar/öppnar 19 juni. Du går kursen i egen takt, men får under kursen även möjlighet till personlig återkoppling via mail/messenger/whatsup i en månad. Finns intresse så kan vi även starta en gemensam grupp för diskussion.

 

Priset för kursen är 490:-

 

Du bokar din plats här: Boka tid eller genom att maila mig på sonja@yogaby.se

 

Länk till kursen hittar du här: Yogafilosofi – Steg 1 – Intro till Patanjalis Yoga Sutras

 

 

 

 

Yoga By <3 Mysore style

Att lära sig en sekvens som du alltid har med dig. En sekvens du kan göra oavsett vart du är, oavsett vem du är. En sekvens som hjälper oss in i andningen, in i kroppen, i medvetandet, i nuet. En sekvens som läker och samtidigt utmanar.
.
Mysore style, anpassat efter individen, en tradition och ett sätt att lära och praktisera Ashtangayoga. En tradition från staden Mysore i Indien.
.
Det här är något av det bästa jag vet, något av det finaste jag vet, något jag älskar. Jag lär mig av mina lärare på det sättet och jag lär vidare på samma sätt.
.
Ingenting kommer av sig självt och det finns inga quickfix. Det kräver en viss diciplin och en viss dedikering. Men det du ger yogan får du igen tusenfalt på så många olika plan 💜
.
Vill du lära dig? Jag hjälper dig.  Klicka HÄR för att läsa mer

 

Med värme

 

// Sonja

 

 

 

Det traditionella sätter att utöva Ashtangayoga är på det som kallas Mysorestyle eller self practice. Det innebär att du praktiserar tillsammans med andra elever i en grupp men utifrån din egen andning och takt. Vi är alla olika och meningen är att yogan ska anpassas individuellt utifrån varje persons unika behov. Med hjälp av läraren får du lära dig ordningen på positionerna och du får stöd när du behöver lite guidning. När du är redo lägger läraren till nya positioner allt eftersom och uppmuntrar dig till att gå vidare.

Ashtanga one-to-one

Lär dig Ashtangayoga utifrån där just du är på det sättet som passar just dig.

Vi är alla olika och meningen är att yogan ska anpassas individuellt utifrån varje persons unika behov. Det traditionella sättet att utöva Ashtagayoga på är det vi kallar Mysorestyle eller self practice. Det innebär att du praktiserar tillsammans med andra elever i en grupp men utifrån din egen andning och takt. Med hjälp av läraren får du lära dig ordningen på positionerna och du får stöd när du behöver lite guidning.

Läs mer här >

Full ledd primary

Dessa klasser passar dig som har viss erfarenhet av ashtangayoga, dvs ej totala nybörjare. Vi leder hela serien, har du aldrig gjort vissa av rörelserna så väntar du bara tills vi kommer till de avslutande igen.

Läs mer här >

Mjukare kropp med yogastretch

.

Läs mer här >

HUR BÖRJAR JAG?

Varmt välkommen till Yoga By, härligt att du vill börja med yoga hos oss!

Här följer en liten guide med tips om hur du kan komma igång på bästa sätt. Du kan välja ett medlemsskap som passar dig. Mer info om det hittar du HÄR

 

Fundera på vilket av påståendena som stämmer bäst in på dig, och läs vidare under respektive påstående hur du kan komma igång med din yogaresa hos oss

 

♥ Jag vill/behöver utöva lugn yoga

Kanske är det mycket i vardagen, massor av krav, pressat schema, slut på energi etc som gör att du vill/behöver yoga. Då kan en lugnare yogaform med fokus på nedvarvning och lugn och ro passa dig bäst.

Vi har kurser i Yinyoga och Lugn yoga. Klicka på klassen för att se aktuella datum/tider

 

♥ Jag vill ha mer dynamisk yoga

Vill du röra mjukt på kroppen, få igång ett flöde, sträcka igenom samtidigt som du stärker? Då kan du prova både Ashtangayoga (se nedan) samt Hathayoga. Klicka på klassen för att se aktuella datum/tider

 

♥ Jag vill lära mig Ashtangayoga

Vi på Yoga By älskar yoga, och hjärtat klappar lite extra för just Ashtangayoga.

Här har du några alternativ för att komma igång:

Börja med en veckokurs på 7 tillfällen.  Klicka HÄR för att läsa mer

Lär dig Ashtangayoga utifrån där just du är på det sättet som passar just dig.  ”Ashtangayoga one on one”  innebär 3 st 60 minuters privata lektioner. Mer info om det hittar du HÄR

 

♥Jag vet fortfarande inte vad jag vill prova, men vill ändå komma och yoga

Kom in! Maila! Eller ring, så hjälper vi dig att hitta ett sätt som passar.

 

Varmt välkommen!

 

 

 

Terminskort, klippkort eller kurskort?

Beroende på hur mycket du vill komma och yoga erbjuder vi olika kort.

Läs mer här >