Fasciabehandling

Fascia – ett nytt sätt att se på kroppen

Fascia är ett nätverk av bindväv som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett till organ och celler. Det går att likna vid ett spindelnät av hårda och mjuka delar, starka som stål men samtidigt flexibla som trådar. Fascia skyddar mot stötar genom att fördela belastning. Om du t.ex. slår i foten så ser fascian till att smällen tas emot av både ben, knä, höft och rygg.

Fascia är ett system av flexibel och rörlig bindväv som omsluter allt i hela kroppen. Om vårt fascia-system mår bra, då mår vi bra, men när fascian blir stel, spänd eller inflammerad får det konsekvenser.

Då fascian är en så vital del av både vår ämnesomsättning, stabiliserande funktion, rörelseapparat, har en kraftöverförande verkan och hjälper oss känna av vår position kan många problem härledas till fascia, eller påverka fascia. Fascians status påverkar vårt allmäntillstånd och trivseln i vår kropp. En försämrad funktion kan ge besvärliga smärttillstånd som är svåra att komma ur.

Atlasbalans – ett svenskt företag står bakom maskinen Swedish Fascia Vibes, som fungerar på följande sätt: Genom 400 till 1200 harmoniska pulseringar/minut, sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas på kort tid, både brett och djupt. Behandlingen ökar i sin tur avslappning, cirkulation och vätskeflöde vilket hjälper kroppen att läka sig själv. Hemligheten är variationen i hastighet, vilket ”tvingar” nervsystemet att slappna av.

I en Fascia behandling kan du få hjälp med tex. med Fibromyalgi, Frozen Shoulder, Hälsporre, Huvudvärk, Ljumskproblem, Löparknä, Muskelspänningar, Nackvärk, Ryggvärk och Tennisarmbåge/ Golfarmåge/ Musarm. Fokus är att skapa balans i kroppen!

 

Hur går en behandling till?

Kom med mjuka och bekväma kläder på dig. En Fasciabehandling börjar med att se över din balans och hållning, tillsammans med dina besvär göra en diagnos och därefter släppa på spänningar i kroppen och skapa balans och flöde i kroppen. Du får också med dig tips på hur du kan underhålla din fascia så vital som möjligt, tips på lätta övningar du kan ta med dig hem. Eventuellt se över din livsstil, vad är orsaken till smärta? Vad kan du göra mer, vad behöver mindre av? Vår ambition är att du får en bättre förståelse för helheten, hur allting innan- och utanför oss hänger ihop och påverkar varandra och att allting handlar om att skapa balans.

Behandlingen är tot. är 60 min.

Ord.pris 900 kr

Yogi pris 810 kr (10% rabatt) för dig med yogakort.

Du bokar din tid genom att höra av dig till Katri på nummer: 073 903 3030

 

Om Katri

Kari har praktiserat Ashtanga yoga sedan 1999 och har även arbetat som yogainstruktör sedan ca.15 år tillbaka. Yinyoga instruktör sedan 2016 och en certifierad Fascia Specialist /Atlasbalans 2022.