Yoga By Sonja

Sonja Lindh Masajada

Yoga för mig är en fysisk och mental träning och jag kan inte tänka mig att vara utan det. Jag började yoga 2002. Det började som en fysisk träningsform någon gång i veckan, där jag hade en förhoppning om att bli lite mindre stel. Med åren har det övergått till ett sätt att leva. Yoga är inte bara den fysiska rörelsen, utan så mycket mer. Jag har undervisat sedan 2005 och är varje dag tacksam över att jag har möjlighet att dela med mig av det jag älskar.

Jag har under åren gått flera yogautbildningar. Mina lärare som jag haft längst och som betytt mest är Gittan Hendele, Maria Boox, Petri Räisänen och Eddie Stern. Dessa fantastiska människor är mina huvudlärare och inspirationskällor. Jag har också yogat för lärare som Sharat Jois, Chuck Miller, David Swenson, Kino McGregor, Lisa Lalér, Natalia Paisano, Charlotte Lindström, Kia Naddermier, mfl. När det gäller yogafilosofin är BKS Iyengar min stora förebild.

Min förhoppning är att kunna sprida ashtangayogan till de som är intresserade. Min övertygelse är att yogan är för alla.